De nieuwe BMW S 1000 XR!

Zaterdag 25 april in onze showroom

De S 1000 XR werd in 2015 als compleet nieuw model geïntroduceerd. In die tijd is dit het belangrijkste en een zeer constant model geworden vanuit de S-serie. Op 5 november is de opvolger van deze motorfiets op de EICMA in Milaan gepresenteerd. Zie hieronder de foto's van dit prachtige nieuwe model.

Nieuw motorblok en versnellingsbak.

De nieuwe S 1000 XR is uitgerust met een compleet nieuw motorblok dat afgeleid is van het motorblok dat in 2019 werd geïntroduceerd in de S 1000 RR. Deze motor is 5kg lichter dan het vorige model en is ten opzicht van de versie in de RR meer afgesteld op koppel in het middelste toerengebied. Het koppel is daarbij lineairder dan zijn voorganger en levert maximaal 114Nm en 165pk. De 4de, 5de en 6de versnelling zijn langer gemaakt voor meer comfort tijdens het rustig toeren op bijvoorbeeld de binnenwegen. Het compleet nieuwe MSR (Engine Drag Torque Controle) zorgt voor een verhoogde stabiliteit bij het afremmen op de motor.

Design en standaard uitrusting.

De motorfiets is compleet opnieuw vormgegeven. De strakke lijnen onderstrepen de sportiviteit van dit model. De duidelijk aanwezige zijkofferdragers en de fors gevormde uitlaat van het vorige model zijn flink verbeterd. Het rem- en achterlicht zijn opgenomen in de richtingaanwijzers wat de motor een zeer slanke achterzijde geeft. 

Standaard is de XR uitgevoerd met het 6,5 inch TFT display met bluetooth connectiviteit. Dit maakt basisnavigatie en het bedienen van je muziek mogelijk zonder je handen van het stuur te hoeven halen. Dit dashboard geeft samen met de standaard LED koplampen een echte premium uitstraling. De voorheen optionele Dynamic ESA en Dynamic Traction Control (DTC) zijn nu standaard aanwezig op de XR. Dynamic ESA is een actief veersysteem dat de veer karakteristieken direct aanpast aan de ondergrond om zo het maximale contact met de weg te bewerkstelligen en daarmee de veiligheid verhoogt. DTC is een uitgebreid traction control waarbij de schuinstand van de motor als belangrijke parameter wordt gebruikt voor het afgegeven koppel en vermogen. Het doel van dit systeem is om het verlies van grip te voorkomen in plaats van achteraf op te lossen. 

Optionele uitrusting

De S 1000 XR is nog vollediger uit te rusten. Zo kan er gekozen worden voor het Keyless Ride systeem voor gemak. Bandenspanningscontole (RDC) en eCall zijn nieuwe veiligheidsfeatures. En wil je je XR nog bijzonderder maken dan hij al is, bestel hem dan af fabriek met het Carbon Pakket. 

Kleuren

  • Ice Grey
  • Racing Red/White Aluminium

Prijs en leverbaarheid.

De S 1000 XR is bestelbaar vanaf €20.550,- inclusief afleverkosten. Wanneer hij in onze showrooms staat is helaas nog niet definitief. De optie mogelijkheden en prijzen zijn wel beschikbaar. We vertellen je er graag over bij Simako BDM in Elst of Apeldoorn. 

 

Video F 900 XR en S 1000 XR.