SCM check

controleer je SCM Certificaat op geldigheid.

In 2018 zijn er landelijk 1,8% procent minder motorfietsen gestolen dan in 2017. Een mooie ontwikkeling die ongetwijfeld te maken heeft met het feit dat nieuwe motorfietsen steeds beter beveiligd worden. Verzekeraars stellen daarbij ook beveiligingseisen. Deze eisen verschillen per verzekeraar en verzekeringsklasse. Controleer de eisen altijd goed in de polis, sommige verzekeraars zijn goedkoper maar eisen dan bijvoorbeeld dat de motor te allen tijde verankerd gestald dient te zijn. Dit is thuis misschien nog wel haalbaar, maar tijdens je motortrip wordt dit al uitdagender...

Een andere eis die veel verzekeraars stellen is dat het diefstalalarm SCM gecertificeerd is. De meeste BMW alarmen zijn geschikt voor certificering, maar deze dienen vanaf 3 jaar na eerste afgeving jaarlijks verlengd te worden.

Je loopt risico dat de verzekering niet uitkeert na diefstal indien het certificaat niet tijdig verlengd is. Klik hier om de geldigheid te controleren en je eventueel in te schrijven voor een notificatie.  

Wij kunnen na controle en goedkeuring het certificaat verlengen. Maak hiervoor een afspraak bij onze werkplaats.

Vraag ook eens een verzekeringsofferte aan via BMW en vergelijk de voorwaarden met je huidige verzekeraar.