Simako-BDM Specials

Een greep uit BMW's die we nèt iets bijzonderder gemaakt hebben!

Af fabriek zijn er steeds meer mogelijkheden om een nieuwe BMW precies naar je eigen smaak te laten samenstellen. Naast kleurstelling kun je bij verschillende modellen kiezen om tussen verschillende wielen en gefreesde aluminium accessoires. Maar we zien het als uitdaging om een stapje verder te gaan!

Kleine ingrepen, zoals het poedercoaten van bepaalde onderdelen, wrappen van de motor, stickersets, het kan allemaal een groot verschil maken. Deze ingrepen hoeven niet eens erg duur te zijn. Uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wilt en kunnen we ook in kleurstelling en accessoires de BMW van je dromen creëren.

Zie hier een aantal van onze specials. Wil je ook iets aan je huidige of nieuwe motorfiets laten aanpassen? Informeer naar de mogelijkheden.

DE R 18 ORANGE BOBBER

DE R 1250 GS ADVENTURE 2023 SPECIAL

DE R 18 TRANSCONTINENTAL "ROBERT SPECIAL"

BMW R 18 CLASSIC "SHADES OF GREY"

DE BMW R 1250 GS "DE GROENE KOMEET"

DE BMW R 1250 GSA ROYAL BLUE

DE BMW R 18 RED DEVIL

BMW R 18 GREEN BOBBER

BMW R 18 ROYAL BLUE

R 1250 GS BLUE MAGIC

Triple Black maar dan All Black

Simako R edition

R 1250 GS Racing Blue

BMW R 18 BLACK BEAUTY

BMW R 1250 RT DAVITGRAU METALLIC OPTION 719

BMW S 1000 XR M SPORT

BMW R 1250 GS M SPORT

BMW R NINE T SCRAMBLER SPECIAL

BMW R 1200 GS WARRIOR

R 1250 GS ADVENTURE TOUCH OF GREY

R nineT ReiseRenneR & DrekRacer

Een tijdje geleden zaten Koen, Mike, Tim en Lars Courage onder genot van een biertje wat te filosoferen over de vrijwel onbeperkte mogelijkheden van de BMW R nineT. Lars is de Architect (link) van het nieuwe pand in Elst en daarnaast ook nog een groot motorliefhebber. Al snel na die onschuldige en gezellige avond kregen wij concrete schetsen van hoe een Simako-BDM / Courage NineT er uit zou kunnen zien...

Lang verhaal kort: We werden steeds enthousiaster en kwamen met elkaar tot niet één, maar twee geweldige ontwerpen. We hebben zowel een R nineT Racer als een R nineT urban G/S onder handen genomen. Als kleur hebben we gekozen voor het bijzonder Designo Kaschmir Weiss van Mercedes-Benz AMG. Deze geeft een mooi contrast tegen de mat zwarte accenten op de kuipdelen en tank. Alsmede op de zo zwart mogelijk gemaakte aandrijflijn en uitlaat. Hiervoor hebben we het complete frame van de Racer gedemonteerd en in structuur zwart gecoat. Het uitlaat systeem is een special made, kort en zwart exemplaar. Hierdoor is de achterzijde van de motormooi open en produceert het boxerblok een uniek geluid. Onder andere de spiegels, knipperlichten en kentekenplaathouder zijn vervangen door hoogwaardige Rizoma onderdelen. De buddy is opnieuw bekleed in uitvoering die past bij de rest van de styling.

De urban G/S heeft dezelfde kleurstelling gekregen, maar dan toegespitst op de uitstraling van deze DrekRacer. 

Ontwerper Lars Courage aan het woord:

Droom - Inspiratie - Talent - Ambacht

Het uitwisselbare modulaire concept van de R nineT’s was uitgangspunt om niet één maar juist twee R nineT’s om te bouwen. ‘Ruige broer en stoere zus’.

Een uitdaging om twee karakters te laten versmelten tot twee nieuwe concepten binnen de maakbare bandbreedte die BMW voor de R nineT’s aanbiedt. Doel was om te laten zien dat iedereen in principe zijn eigen droom kan verwezenlijken. Geinspireerd door motorscene’s als Ace Cafe, Bike Shed, Waves & Wheels, BikeExif en Pure & Crafted zijn deze motoren ontworpen met stoere eenvoud in het achterhoofd. Teasin’ & Pleasin’ in optima forma. Wij zijn trots en verwerd met deze mooie en unieke samenwerking met Simako-BDM!

De motorfietsen zijn onthuld tijdens het speciale evenement van BMW AG, Pure&Crafted in Amsterdam en nu klaar voor de verkoop. Al zal het afscheid nemen wel een beetje pijn doen...